Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πασχαλοκούλουρα αμμωνίας

ΥΛΙΚΑ

6 cup αλέυρι
2 πλάκες βούτυρο 250gr
1 1/2 cup ζάχαρη
χυμός από 1 1/2 πορτοκάλια
3 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα 
ξύσμα πορτοκάλι
3 κ.γ μπεϊκιν παουντερ ( γεμάτες κουταλιές )
1 κ.γ σόδα
1/2 -1 κ.γ αμμωνία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αφρατέυουμε καλά το βούτυρο που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και το γάλα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε και αυτά. Τέλος όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και το ξύσμα. Είναι έτοιμα για πλάσιμο, κουλουράκια, πλεξουδάκια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180*C και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 tips ... Άμα δεν θέλουμε δεν βάζουμε αμμωνία και ακολουθώντας την ίδια συνταγή κάνουμε ωραία αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού.
            Έιναι σημαντικό το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμικρασία δωματίου για να δουλέυονται έυκολα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου