Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

Στον κλασσικό χαλβά ακολουθούμε τον κανόνα μέτρησης 1,2,3,4 με την συγκεκριμένη σειρά των συστατικών και όλα με την ίδια  μεζούρα, ανάλογα με το σκέυος ή την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Παίρνουμε 2 κατσαρόλες στην μία βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν και στην άλλη το λάδι και το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει καστανό. Μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνουμε το ελαφρύ σιρόπι σε αυτό, καυτά και τα δύο. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κοχλάζει και πιτσιλάει σαν δαιμονισμένο. Μολις τα ανακατέψουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και την σκεπάζουμε για να αρχίσει να φουσκώνει το σιμιγδάλι. Πριν σφίξει εντελώς το βάζουμε στην φόρμα του κέϊκ για να του δώσουμε σχήμα. Όταν το ξεφορμάρουμε και είναι κρύο ,είναι έτοιμο για φάγωμα! 


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Στην αρχή της διαδικασίας όταν τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι μπορούμε να του προσθέσουμε λίγους ξηρούς καρπούς , όποιους μας αρέσουν (αμύγδαλα, καρύδια κτλ ) για εξτρα γέυση. Στον χαλβά πάει να τον πασπαλίσουμε και με κανέλα. Τέλος μπορούμε να αρωματίσουμε το νερό για το σιρόπι με φλούδες πορτοκαλιού, λεμόνι, γαρύφαλλα ή οτιδήποτε θέλουμε να έχει γέυση και άρωμα ο χαλβάς.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου