Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ 

1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
Καραμέλα βουτύρου
Καβουρδισμένα φουντούκια
κομμάτια μπισκότο
Καραμελακια χρωματιστά για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί ή στα μικροκύματα. Έχουμε μια ή δύο φορμιτσες σιλικόνης για μίνι σοκολατακια ή οποιοδήποτε φαρμάκι μας εξυπηρετεί ακόμα και θήκη για παγάκια. Καλό θα ήταν να λαδώσουμε ελαφρά τη φόρμα πριν τη χρήση με άσπρο λάδι ή ακόμα καλύτερα λάδι σε σπρέι.
Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη σοκολάτα σε κάθε θήκη και την απλώνουμε στο πάτο και στα πλαϊνά. Βάζουμε να σταθεί για λίγο στο ψυγείο. Μετά ανάλογα και τι σοκολατάκια θέλουμε να φτιάξουμε βάζουμε τις γεμίσεις, Εγώ προτείνω καραμέλα βουτύρου που την έχουμε ξανακάνει και είναι τέλεια. Γεμίζουμε με καραμέλα το κάθε κουπάκι σοκολάτας που έχουμε , όχι μέχρι πάνω και καλύβουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Επίσης απλή και νόστιμη πρόταση είναι στο κέντρο κάθε θήκης να βάλουμε από ένα ολόκληρο καβουρδισμένο φουντούκι ή ένα δύο κομματάκια μπισκότο ακολούθως συμπληρώνουμε και σκεπάζουμε με σοκολάτα.

Τέλος για να στρωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα χτυπάμε ελαφρά και κατακόρυφα τις φόρμες στο πάγκο που δουλεύουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές.... βάλτε τη φαντασία και το γούστο σας να δουλέψει...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου