Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Banoffee

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση της γλυκιάς τάρτας
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ ζάχαρη
90 γρ βούτυρο κρύο
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
½ κουτ αλάτι
2 κουτ νερό παγωμένο
(αν θέλετε βάζετε ολόκληρο το αυγό και δεν προσθέτεται το νερό)

Για την καραμέλα
1- 2  κουτιά γάλα ζαχαρούχο

2-3 μπανάνες
φυτική κρέμα για σαντιγί
1/2 κ.γ στιγμιαίο καφέ 
σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Φτιάχνουμε την βάση της τάρτας όπως έχουμε ξαναπεί ,ανεξαρτήτως αν είναι γλυκιά ή αλμυρή ή με διαφορετική δοσολογία και την ψήνουμε τελείως στους 180*C.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 

Έχουμε από πριν προετοιμασμένο το ζαχαρούχο γάλα. Το βράζουμε για 2,5 -3 ώρες σε κατσαρόλα, πάντα σκεπασμένα τα κουτιά με νερό ή στην χύτρα ταχύτητας για 30-40 λεπτά με χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Πάντα αφαιρούμε την ετικέτα πριν τα βράσουμε.

Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί προσθέτουμε και τον στιγμιαίο καφέ για γεύση. 

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες

Συναρμολόγηση γλυκού

Πέρνουμε την τάρτα και της απλώνουμε την καραμέλα που φτιάξαμε. Τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες από τις μπανάνες. Γαρνίρουμε πλούσια από πάνω με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες της σοκολάτας. 




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου