Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Gingerbread House - Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα

 3 κούπες αλεύρι 
 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 
 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
 2 αυγά
 1-2 αμπούλες βανίλια
 1/2 κ. σ. κανέλα σκόνη
 1/2κ. σ. σκόνη τζίντζερ
 1/4κ. γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
 2 κ. γ. μπέικιν παουντερ
 1 πρέζα αλάτι

Για το αυγόγλασο
500γρ άχνη ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών (μέτριων αυγών)
1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
καραμελάκια, smarties και άλλα υλικά για την διακόσμηση της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ακολουθούμε την συνταγή όπως στα μπισκότα κανέλας ,μόλις φτιάξουμε το ζυμάρι το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. 
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 5 χιλιοστών περίπου και κόβουμε με κούπατ ή χαρτονάκι πατρόν τα σχήματα για τους τοίχους και την σκεπή του σπιτιού. Εγώ χρησιμοποίησα τα ακόλουθα πατρόν που βρήκα στο διαδίκτυο.



 Τα κομμάτια που κόβουμε τα τοποθετούμε με λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για όση ώρα χρειαστεί ... να ψηθούν, όχι να καούν... θέλει προσοχή γιατί τα κομμάτια είναι ποικίλα σε μέγεθος... περίπου 15 - 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και καλά.


Για το αυγόγλασο, κοσκινίζουμε την άχνη , προσθέτουμε το ένα κουταλάκι λεμόνι και τα ασπράδια.... ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.... άμα χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμα... Πρέπει να είναι όμως αρκετά πυκνό για να λειτουργήσει σαν κόλα για το μπισκότο.

Ξεκινάμε να μοντάρουμε το σπιτάκι χρησιμοποιώντας γύρο από κάθε κομμάτι αρκετό αυγόγλασο και προσθέτοντας ένα ένα τα κομμάτια αρχίζοντας από την βάση και μετά τα πλαϊνά. τέλος και την σκεπή. Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε. 






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου