Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Back to Basics : Ζύμη Πάστα Φλώρα

ΥΛΙΚΑ

Για μια κανονική ταρτιέρα - φόρμα
300γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη
1 αυγό 
1 βανίλια αμπούλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλέυρι , προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κόβουμε το βούτυρο ( κρύο , από το ψυγείο ) σε κυβάκια και αρχίζουμε να το ενσωματώνουμε στο αλέυρι. Την ζύμη την δουλέυουμε με το χέρι ή ένα πιρούνι. Κάνουμε κοφτές , '' τσιμπιτές'' κινήσεις για να το ενσωματώσουμε.... πρέπει να είναι ''θρουλιστή '' η ζύμη. Τέλος ρίχνουμε το αυγό , ζυμώνουμε. Η ζύμη αφού γίνει πρέπει να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να μείνει στο ψυγείο για καμια ώρα το λιγότερο. Βουτυρώνουμε την φόρμα ή βάζουμε λαδόκολλα. Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη, την στρώνουμε στην φόρμα.  

Ψήνουμε στους 180*C για 30 λεπτά περίπου. 

tips ... Για να κάνουμε μια κλασσική τάρτα Πάστα Φλώρα με Μαρμελάδα, αφού ετοιμάσουμε την ζύμη μας στην φόρμα όπως παραπάνω , στρώνουμε την μαρμελάδα που μας αρέσει , διακοσμούμε με το περισσευούμενο ζυμάρι από πάνω και ψήνουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου