Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τηγανητό Λεμονάτο Κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ( στα 8 κομμένο )
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
θυμάρι -λεμονοθύμαρο φρέσκοκομμένο κατα προτίμηση, αλλίως αποξηραμένο
χυμό από 1 λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Προθερμαίνουμε σε δυνατή εστία το τηγάνι ( βαθύ ) ή την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το λάδι και μετά τα κομμάτι ατου κοτόπουλου απλωτά. Τα αφήνουμε να γίνουν χρυσά από την μια πλευρά πριν τα γυρίσουμε, ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μπαχαρικά - μυρωδικά. Το κρεμμύδι και το σκόρδο δεν τα βάζω από την αρχή για να μην μου σκουρύνουν πολύ. Ανακατέυω και σβήνω με τον χυμό από το λεμόνι, ακολούθως χαμηλώνω την ένταση στην εστία και καπακώνω για να σιγοψηθει. Αμα δούμε οτι χρειάζεται υγρά , προσθέτουμε λίγο νερό ( λίγο εεεε ). Το κοτόπουλο δεν θέλει πολύ ώρα, πρέπει να μείνει και μαλακό, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος του.  Δεν πρέπει να έχουν μείνει ζουμιά στο φαϊ , μόνο λίγο λεμονάτο λαδάκι κάτω - κάτω. Είναι έτοιμο, άμα θέλουμε του ρίχνουμε και εξτρα φρέσκα μυρωδικά από πάνω.
 
 tips ... 
Το θυμάρι μπορεί να αντικατασταθεί από δεντρολίβανο που του πάει εξίσου.
Όταν θα αρχήσουμε να το ανακατέυουμε , δεν το κάνουμε επίμονα και συνέχεια, ρυθμίζουμε την εστία μας έτσι ώστε να το χρυσίζουμε απ' εξω και να καραμελώνει χωρίς να το καίμε. Άμα δεν προλαβαίνουμε μια μέτρια εστία είναι καλύτερη.
Προσοχή κατα το μαγείρεμα .... μάλλον θα πιτσιλάει....
 Σερβίρουμε με σαλάτα , ρύζι, πατάτες κτλ.... κτλ....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου